DC Halsvik Aggregates og Wergeland Group inngår partnerskap

Like før jul ble den endelige avtalen mellom Sløvåg-selskapene signert. En avtale som sikrer Wergeland Group et lavere karbonavtrykk på leveranser til havvindmarkedet. Samtidig skal et planlagt investeringsprogram sørge for mer effektive prosesser med mindre støy og støv fra knuseverket.

-Dette er en strategisk samarbeidsavtale som sørger for at begge selskapene i framtiden kan drive med det de er best på. Vi i Wergeland tar over produksjonen av aggregater og skal stå for investeringene som kreves på området. DC Halsvik Aggregates AS vil holde fram med det de er aller best på, nemlig den kommersielle delen, sier assisterende konsernsjef Jan Olav Eidsnes. Alle de 57 ansatte har takket ja til å bli med over i det nye selskapet, Wergeland Aggregates AS og er sikret videre jobb.

Posisjonering

-Ved å kombinere solide og utfyllende egenskaper i begge selskapene, posisjonerer vi oss for å møte kravene våre kunder og verdensmarkedet stiller til framtidens leveranser, sier CEO i DC Halsvik Aggregates, Chrisophe Daulmerie.

Det å kunne vise til et lavt karbonavtrykk og lokale leveranser blir stadig viktigere i både det norske og det internasjonale markedet. For Wergeland Group er det avgjørende å kunne vise til gode miljøregnskap når de konkurrerer om kontrakter med store internasjonale aktører.

-Med Wergeland Aggregates får vi nå nok et fortrinn inn i havvindsatsingen ved at vi sikrer lokale leveranser av betongtilslaget og dermed tar ned prosjekters karbonavtrykk, sier Jan Olav Eidsnes.

Verdensledende hub

Wergeland og Sløvåg er på god vei mot å etablere seg som en verdensledende hub innen havvind. De sto for sammenstillingen av turbinene til verdens største havvindpark, Hywind Tampen. Forrige uke ble det offentlig kjent at Equinor har besluttet å taue turbinene fra Hywind Skottland til Sløvåg for vedlikehold. I tillegg har Gulen-selskapet inngått en langsiktig kontrakt med Equinor som foretrukket leverandør for masseproduksjon av betongfundamenter og sammenstilling av vindturbiner.

-Det skjer utrolig mye spennende innen havvind for tiden. Vi står i en helt unik posisjon når vi kombinerer vår erfaring innen basedrift og kompetanse på havvind med vår strategiske beliggenhet i Fensfjordbassenget og våre store, tilgjengelige industritomter her i Sløvåg, sier Eidsnes.

-Her viser vi hvordan vi kan bidra i hele verdikjeden på leveranser, sammenstilling og vedlikehold til havvindmarkedet.

Mindre støv og støy

Wergeland Group har i partnerskapsavtalen forpliktet seg til et større investeringsprogram med det formål å effektivisere produksjon og lasting av aggregater. En av fordelene med investeringsprogrammet er at Wergeland nå skal flytte produksjonen inn i bruddet.

-Det er kommet endel klager fra naboer på støy og støv. Vi har gjennomført tredjeparts, uavhengige målinger som viser at vi holder oss innenfor de rammene vi har fått. Likevel ønsker vi nå å gjøre det vi kan for å imøtekomme innspill fra naboer og ta ned konfliktnivået, sier Jan Olav Eidsnes.

Forrige
Forrige

Oppføring av midlertidig met-mast

Neste
Neste

Støylogging i Halsvika