Søknad om etablering av Vindturbin i Gulen Industrihamn

Georgine Vind AS har som tiltakshaver på vegne av GE Offshore Wind og Wergeland Group (WG) sendt søknad om konsesjon med tilhørende konsekvensutredning for oppføring av en havvindturbin på 18 MW i Gulen Industrihamn til Norges vassdrags og energidirektorat (NVE).

Konsesjonssøknaden vil nå bli behandlet iht. gjeldende lover og retningslinjer. Det vil si at søknaden med den tilhørende konsekvensutredningen blir sendt ut til relevante lokale, regional og nasjonale myndigheter samt organisasjoner. I forbindelse med behandlingen vil det bli arrangert et nytt åpent folkemøte hvor planer og forventede konsekvenser blir gjennomgått. Denne informasjonen vil også bli gjort tilgjengelig blant annet på NVE og Gulen kommune sine nettsider.

Våre fagmiljøer har jobbet med konsekvensutredningen siden i vår. Endelig utredningsprogram ble klart i starten av oktober. Vi er glade for å kunne konstatere at alle objektive belastninger med tiltaket er vurdert som ubetydelige opp til noe negativ konsekvens, selv om de subjektivt for enkelte vil oppleves som vesentlige. Detaljer finnes ved å følge linken nederst på siden.

Bakgrunnen for konsesjonssøknaden er mange. I det følgende vil vi oppsummere noen av de vesentlige:

For GE sin del er det behov for en grundig uttesting og verifikasjon av turbinens egenskaper for å kunne gjøre den kommersielt tilgjengelig i markedet. Videre er havna i Sløvåg en av få som kan håndtere prosjektets dimensjoner med svært gode og stabile vindforhold.

For WG vil en konsesjon bidra positivt til å befeste Sløvåg og Gulen sin sentrale posisjon som sentral lokasjon for den fremtidige havvind satsningen nasjonalt og internasjonalt.

Ved å posisjonere havna og Gulen som den foretrukne lokasjonen for havvind i Norge vil vi legge grunnlaget for et kompetanse- og visningssenter som vil løse ut fag utdanningsløp lokalt, og høyere utdanningsnivåer regionalt/nasjonalt.

Turbinen vil være essensiell for å nå vår visjon for Industrihamna som en 0-utslippshavn, basert på lokal grønn energi.

For mer informasjon se konsesjonssak hos NVE.

Forrige
Forrige

Støylogging i Halsvika